fbpx

Kippendijspiesjes

Wat heb je nodig voor deze kippendijspies op de Kamado?
Voor ongeveer 25 spiesjes

1,2 kilo kipdijfilet
3 tenen knoflook
rasp van de schil van 1 hele citroen
flinke bos tijm
olijfolie
peper en zout

Hoe maak je deze kippendijspies?
Maak een marinade door in een bakje een behoorlijke scheut olijfolie te doen. Rasp vervolgens de 3 tenen knoflook er boven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook toe. Rasp de citroenschil boven de olie en snij een stuk van de overgebleven citroen. Knijp dit citroenpartje uit boven de marinade. Meng alles goed en breng op smaak met flink wat zout. Het koste mij best wel een tijdje om dit goed uit te vogelen maar je hebt echt goed zout nodig. Snijd van de kipdijfilet het overtollige vet weg. Snijd vervolgens de kipdijfilet in blokjes en doe deze in de marinade voor ongeveer 3 uur. Je kunt dit in een plasticzakje doen dan wordt de kip overal omringt door marinade.

Steek de bbq aan en bereid deze voor op direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Rijg de kip aan de spiesjes. Dit doe je een beetje “luchtig” zodat het niet een aan elkaar gedrukte bonk kipfilet word. Zo krijg je een gelijkmatige en snellere garing. Gebruik je houten spiesjes dan kun je deze het beste even weken in water voordat je gaat grillen. Dit voorkomt dat ze gaan verbranden. Leg de saté van kippendij op de bbq. Sluit niet de deksel want de kip rookt enorm door het vet en de marinade en dat slaat op het vlees en proef je. Draai na 6 minuten de spiezen om. Haal de spiesjes van de bbq, leg ze op een bord en serveer direct!

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *